Trnava Edea Ice Cup 2013

Trnava 24. - 27. 10. 2013

Celkové 2. místo na mezinárodních závodech pro Kláru Světlíkovou. 

Počet bodů 107,56. Krátký program 2. místo, volná jízda 4. místo.

 
Světlíková vstoupila do sezony fantasticky. Už v srpnu splnila na reprezentačních prověrkách kriteria pro mezinárodní nominace a v říjnu se stala historicky první závodnicí uherskohradišťského klubu, která startovala na juniorské Grand Prix Czech Skate v Ostravě. V nabité světové konkurenci obsadila 14. místo. „Na soutěži jsem si odbyla letošní premiéru, takže jsem měla trošku obavu, jak to zvládnu. Atmosféra mě ale vyhecovala a nedovolila mi selhat,“ svěřila se spokojená Klára Světlíková, která si navzájem s trenérkou Svatavou Mazurkovou předávala podporu, ale i nervozitu... I zkušená trenérka totiž svou závodnici vedla na podobné prestižní akci poprvé. „S umístěním i výkonem jsme nakonec byly spokojené. Soutěž mi navíc ukázala nový směr a vyšší cíl mého bruslení. Vůbec poprvé jsem bojovala se závodnicemi, které jinak sleduju pouze v televizi,“ doplnila Světlíková.

Formu prodala na Ice Cupu v Trnavě. Třebaže v krátkém programu chybovala v kombinaci s trojitým salchowem, bodový zisk ji vynesl na druhé místo. „Ve volné jízdě Klára trošku taktizovala, nezařadila plnou obtížnost, ale čistým provedením jízdy si stříbro udržela. A jako bonus splnila limit pro start na mistrovství světa juniorů,“ měla hned dvojnásobnou radost trenérka Svatava Mazurková. Její svěřenka se ještě představila na Velké ceně Ostravy, kde získala opět stříbrnou mediali, když nestačila jen na Slovenku Dobiášovou.

Na severu Moravy startoval i žák Břetislav Španěl, který ukořistil bronz a navázal tak na týden staré vítězství ve Velké ceně Náchoda. Jeho bratr Petr zůstal mezi nejmladšími žáky bez medaile, když si připsal sedmé a osmé místo.