VC Brna 25. - 26.11.2011

Zlatý hattrick Kláry a bronz Martina

Výsledky:

kategorie žačky

1. místo Klára Světlíková  90,39 bodů  KP 1 místo  VJ 1 místo

kategorie nejmladší žáci

3.místo  Martin Verbík   28,31 bodů

___________________________________________________________________

napsali o nás:

 

Zlatý hattrick Světlíkové

Nejmladší žák Martin Verbík vybojoval v Brně bronz
 
Foto: sal
08. 12. 2011 00:00:00 - Vyšlo v čísle: 49/2011

Uherské Hradiště - Krasobruslařka Klára Světlíková z SK KRASO Uherské Hradiště získala zlatou medaili na víkendové Velké ceně Brna, když volnou jízdu i krátký program zajela bez pádu i bodových srážek. Bronz přidal nejmladší žák Martin Verbík.Světlíková si v moravské metropoli zkompletovala zlatý hattrick, který ještě ozdobila novým osobním rekordem 90,28 bodu. Soupeřky na stupních za sebou nechala o jedenáct bodů. „Škoda že jsem v Brně chyběla, ale z výsledku mám obrovskou radost,“ uvedla trenérka Svatava Mazurková, kterou zaskočil těšínský kouč Czeslaw Sciskaly. Závod se totiž jel netradičně v pátek. „Kláru čeká letos ještě jeden závod. Když i na něm budou všechny prvky uznány v plné hodnotě, v lednu zařadíme další zatím rozpracovaný trojitý skok,“ doplnila Mazurková, kterou potěšil i nejmladší žák Martin Verbík.Ve volné jízdě předvedl totiž nejen jednoduchý flip a lutz, ale také dvakrát axel a dvojitý salchow.  „A vylepšil si i piruety. Nevyšel mu jen dvojitý rittberger,“ doplnila Mazurková. Verbík nakonec za 28,31 bodu obsadil třetí místo. 

 

Světlíková má rekord a zlato, Verbík bronz

Uherské Hradiště Kde se krasobruslaři SK Kraso Uherské Hradiště objeví, odtud vozí medaile. Tato obehraná písnička se opakovala i na Velké ceně Brna, kde se Hradišťané radovali ze dvou cenných kovů, o které se postarali žačka Klára Světlíková s nejmladším žákem Martinem Verbíkem.  

 

 

Mladý hradišťský krasobruslař Martin Verbík vybojoval letos už třetí bronzovou medaili.
Mladý hradišťský krasobruslař Martin Verbík vybojoval letos už třetí bronzovou medaili.
Autor: SK kraso

Závod byl zahájen dost netradičně v pátek, a tak celé startovní pole závodníků a závodnic odkaučovali náhradní domluvení trenéři. Martin i Klára si pod vedenín těšínského trenéra Czeslawa Sciskaly vedli výborně.

Martin Verbík přesně plnil pokyny své trenérky Vladimíry Mazurkové, ve své volné jízdě nově složené pro tuto sezonu předvedl nejen jednoduchý Flip a Lutz, ale také dvakrát Axel, a dvojitý Salchow. Nezdařil se jen dvojitý Rittberger, který je jeho nejobtížnějším dvojitým skokem. Vzhledem k minulému závodu navíc Martin vylepšil i piruety. Se spokojeným výrazem opouštěl ledovou plochu a s napětím sledoval na světelné tabuli výsledek rozhodčích. Hodnota volné jízdy 28.31 jej zařadila na 3. místo s odstupem pouhé dvě desetiny na stříbrný stupínek. Získaný bronz byl již Martinův třetí v této sezoně.

Klára Světlíková si do Brna dojela pro změnu pro třetí zlato. Tak výrazně vydařený závod však ještě neměla. Oběma jízdami prošla bez pádu i bez bodových srážek. Vytvořila si bodový rekord 90.28 bodu a soupeřky na stupních za sebou zanechala o úctyhodných jedenáct bodů.

„Škoda, že jsem takový závod nemohla vést osobně, ale z výsledku mám velkou radost. Kláru čeká v tomto kalendářním roce ještě jeden závod. Pokud budou i tady všechny prvky uznány v plné hodnotě, můžeme v lednu zařadit další, zatím rozpracovaný trojitý skok,“ raduje se ze sportovního růstu své svěřenkyně trenérka Svatava Mazurková.