VC Hradce Králové 6.11. - 7.11.2010

Opět zlato pro Kláru Světlíkovou a skvělé 19.místo Mariky Koželuhové

    

         Svou kategorii nejmladších žaček zahajovala  Marika Koželuhová. S velmi neoblíbeným startovním číslem 1 se vyrovnala s rozvahou,stejně jako se všemi prvky své volné jízdy. „Marika zajela vše,co umí, nejlépe se jí zdařila kombinovaná pirueta,takovou zatočí v tréninku málokdy „chválila svou svěřenkyni trenérka Svatava Mazurková.Obtížnost jízdy zařadila Mariku na 19.místo 28 členného startovního pole. 

             Juniorce Adrianě Slaníkové se v Hradci příliš nedařilo. Plánovanou obtížnost svých jízd v několika prvcích ponížila a připravila se tak o několik  bodů. Celkový součet stačil na konečné 11.misto,které mrzelo nejen Adrianu,ale i trenérku. „Adriana je dříč,tréninku dává maximum, v závodě se potom nepotká natrénovaný výkon s psychickou pohodou a vše je jinak. Ale to je na krasobruslení to nejtěžší- předvést vše v daném okamžiku“.dodává Mazurková

              Žačka Klára Světlíková prožila v Hradci „svůj den“,dařilo se jí na co sáhla. Krátký program zvládla s elegancí včetně dvojitého Axela a Trojitého Salchowa a zakotvila na čele závodního pole s téměř 5-ti bodovým náskokem.Volnou jízdou náskok zvýšila o dalších 10 bodů a suverénně vyhrála. 

Výsledky

 juniorky

Adriana Slaníková        11.místo     73,20 bodů     KP 13   VJ  10

 žačky

 Klára Světlíková    1.místo   90,01 bodů   KP 1   VJ  1

 nejmladší žačky

 Marika Koželuhová    19.místo   24,71 bodů