Velká Cena Brna 26.11. - 27.11.2010

Pomalu se zlepšujeme - Adriana Slaníková 6 a všichni více bodů jak v předchozím závodě

  Adriana Slaníková mezi 15 ti juniorkami vybojovala pěknou 6.příčku ziskem 81,40bodu.

„S výkonem Adriany jsem docela spokojená,zajela mnohem lépe než na předchozí soutěži v Hradci,i když na své maximum má ještě rezervy.Nejasnost zůstává např.v hodnocení piruety v Kp,které stále zůstává nižší,než je v plánu.Je potřeba znovu projít video,pravidla a vše objasnit.Laik pozná nejistotu ve skoku,či pád,otáčky a polohy v piruetě jsou však pro něj nerozeznatelné chyby,pro závodníka však znamenají mnohdy větší bodovou ztrátu,než pád u skoku.“rozebírá výkon své svěřenkyně trenérka Svatava Mazurková.Pro Adrianu to byly poslední závody v tomto roce,nyní ji čeká výměna bruslí,což je pro závodníka vždy obtížné období a příprava na VC Břeclavi v polovině ledna.

 

Nejmladší žačka Marika Koželuhová se předvedením volné jízdy zařadila na 27.místo.“Stále máme roztrénovaný 1 axel a 2salchow a i když Marika zajede všechny předepsané prvky,na větší posun kupředu to bez těchto a dalších obtížnějších prvků nepůjde.Podle hodnotícího protokolu musí přidat také na výrazu a předvedení.To vše je však dlouhodobější trpělivá práce.“hodnotí trenérka

 

Břetislavu Španělovi se tady povedl zatím nejhodnotnější krátký program. Na tréninku zabral a během 14-ti dnů zvládl dva dvojité skoky. Ve volné jízdě vyšel bezchybně jen jeden z nich ,takže do příště je také co zlepšovat. S celkovým ziskem 62,19 bodu obsadil 7.místo.

 

Martina Verbíka vedla trenérka Svatava Mazurková závodem místo své sestry Vladimíry,která odcestovala účinkovat na představení „Mrazík na ledě,“do Karlových Varů.Martin splnil všechny pokyny trenérky Svatavy a soustředil se na nově zařazený 1axel,ve své jízdě.Lépe mu vyšel na rozjížďce, ale i tak je to další krok dopředu.Svou jízdou se zařadil na 6.příčku ziskem 26,23bodu.

 

Výsledky

juniorky

Adriana Slaníková   6.místo  81,40 bodů   KP 6   VJ  5

mladší žáci

Břetislav Španěl   7.místo   62,19 bodů  KP 6  VJ 7

nejmladší žačky

Marika Koželuhová  27.místo  24,86 bodů

nejmladší žáci

Martin Verbík  6.místo 26,23 bodů